Dardhë  

dardha

Sigurohuni ta nisni ditën me dozë energjie dhe shëndeti/ Eliksiri i jetës, lëngu i dardhës

Lëngu i dardhës luan një rol të rëndësishëm në tretje. Konsiderohet si një nga frutat me më pak kalori, por që jep më shumë energji dhe përmban shumë ushqyes duke mbrojtur edhe format trupore nga pesha. Ky lëng preferohet edhe për kocka të shëndosha dhe qarkullim të mirë të gjakut.


Lëngu i dardhës është një burim i mirë i bakrit, mineral që është pjesë përbërese e melaninës, pigment që i jep ngjyrën flokëve dhe lëkurës, duke i mbrojtur nga dielli.


Gjithashtu përmbajtja e lartë e pektinës në lëngun e dardhës, ndihmon në uljen e kolesterolit.