Portokall  

portokalli

Të gjitha vitaminat e duhura në një vend, portokalli

Lëngu i portokallit është i pasur me vitaminë C, por jo vetëm, poashtu përmban folate, kalium, magnez, dhe proteina. Lëngu i portokallit përmban një sasi të madhe antioksidantësh siç janë flavonoidet apo kartenoidet, duke u bërë kështu një burim fantastik vitaminash dhe mineralesh.


Ky lëng funksionon si një mbrojtës për trupin kundrejt infeksioneve apo sulmeve të jashtme.