Boronicë  

boronica

Fuqizo sistemin imunitar me lëng të boronicës

Lëngu i boronicës përmban antioksidantë dhe ndihmon në funksionin e trurit. Është burim i vitaminave C dhe K, që rrisin imunitetin dhe forcojnë kockat. Lëngu i boronicës përmban edhe antioksidant flavonoid antocianinë, që ngadalëson plakjen e qelizave të trurit.


Konsumimi i lëngut të boronicës mbron zemrën, duke reduktuar rrezikun e akumulimit të depozitave yndyrore. Studimet kanë treguar se lëngu i boronicës zvogëlon rrezikun e sulmeve në zemër.